Linkuri accesibilitate

Moda englezească, cum s-a numit în ultimii 150 de ani sobrietatea stilată a costumelor din cea mai bună stofă, a murit distrrusă de asaltul imitaţiei pop şi a comodităţii populare. Pe scurt, costumul şi echilbrul vestimentar au fost înlocuite de 2-3 elemente de uniformă şi de o nonşalanţă ieşită din comun.

Noile elemente obligatorii sînt: la femei pantoful cu toc înalt purtat pe piciorul gol şi aşa numiţii legings, un fel de pantaloni colanţi purtaţi pînă la jumătatea gambei. Prima găselniţă e mai pretenţioasă, e însoţită de tunsoarea obligatoriu dreaptă sau de părul întins şi e de întîlnit în mediile de birou şi afaceri. A doua domneşte în rîndul claselor de jos şi între fetele tinere. Acolo faimoşii leggings sînt cuplaţi cu cercei roată, un soi de cercuri de metal mari sau foarte mari şi de părul strîns sever într-o coadă legată cu un inel de plastic şi ştrasuri. destul de răspîndite sînt și cizmele purtate pe piciorul gol şi, dacă vorbim de mari rafinamente, tricoul tăiat mult deasupra abdomenului, mai ales dacă doamna în cauză poate arăta o burtă abundentă.

La bărbaţi, noutăţile bine aşezate sînt treningul, între tinerii care trăiesc în cartierele de blocuri şi pantalonul strîmt cu cămaşa bine călcată purtată pe deasupra mult peste nivelul centurii. Treningul e ţinuta de zi iar cămaşa arborată peste pataloni arată că purtătorul a trecut la ţinuta de seară şi merge, de obicei în week-end, la o petrecere, la restaurant sau la discotecă. Singurul lucru notabil în această delăsare care uniformizează e lipsa de invenţie sau gust personal. Căci, fără excepţie, toate aceste soluţii vestimentare au fost impuse de idoli ai muzicii pop. Metoda: un video clip, două trei, după care toată lumea dă buzna şi cumpără ţinuta lansată de cutare vedetă.
XS
SM
MD
LG