Linkuri accesibilitate

Lovitură liberă: Trei calificate cu pondere în grupele Campionilor


Trei din calificate vor avea foarte probabil un rol impiortant de jucat în Grupele Campionilor: Atletico Madrid, Lyon şi Arsenal. Toate au jucat mult peste nivelul general al echipelor aflate în alificări. Atletico e marea supriză, deşi ascensiunea echipei era de bănuit. Atletico are acum echilibrul ideal între jucători de explozie ca Sergio Aguero şi veterani foarte experimentaţi ca Forlan şi Ujfalusi. Dubla cu Panathinaikos n-a pus probleme. După un 3-2 mult mai clar decît s-ar putea crede, la Atena, Atletico a cîtigat fără să forţeze, cu 2-1 la Madrid. Aguire e noua stea a vîrfurilor europene şi Atletico va fi o echipă foarte greu de depăşit pentru oricare din clasicii Ligii Campionilor.

Lyon a pierdut doi jucători cheie Benzema şi Juninho, amîndoi plecaţi prin transfer. Însă Lyon a jucat fără cusur cu Anderlecht, a dat 8 goluri în 2 meciuri şi a făcut din Anderlecht o echipă neputinicioaă. După 5-1 acasă şi 3-1 în deplasare, rămîne, în primul rînd, apariţia şocantă a lui Lissandro Lopez, argentinianul care a macat de 3 ori la Bruxelles. Lissandro e uşor de reţinut pentru că poartă o barbă de vizir dar lucru cu adevărat remarcabil e calitatea jocului său ofensiv. Foarte tare pe picoare, Lisandro se mişcă la limita careului ca un pivot şi are o explozie instantanee în şut. E foarte posibil ca absenţa lui benzema să fie perfect acoperită de Lissandro.

Arsenal a jucat cu Celtic, două meciuri în care a reuşit aproape tot ce a încercat. Din păcate, asta a însemnat şi un penalty obţinut de Eduardo prin simulare. Incidentul e cu atît mai regretabil cu cît calificarea era practic decisă după ce Arsenal cîștigase cu 2-0 la Glasgow. Eduardo, care a fost indisponibil un an, după o fractură oribilă, avea însă ceva de dovedit şi a simulat căderea care a adus penalty-ul. Celtic a anunţat că va depune un protest la UEFA. În rest, Arsenal a făcut un joc de atac excelent, cu circulaţia fluidă şi ruperi de ritm ale mijlocaşilor lansaţi din linia a doua. În minutul 90 era 3-0, scoţienii au înscris un gol superb, prin Massimo Donati, în ultimele secunde dar totul era demult decis.

Celelalte calificate sînt sau par echipe de mîna a doua. Fiorentina ar putea avea pretenţii dar calificarea italienilor a fost norocoasă. După 2-2 la Lisabona, Sporting a deschis scorul la Florenţa şi italeinii au muncit enorm pentru egalare şi calificare. Jovetic a reuşit o execuţie personală din colţul careului şi în ultimele 35 de minute Fiorentina s-a apărat din răpsuteri.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG