Linkuri accesibilitate

Colecția de Aur Natalia Barbu


Natalia Barbu
Natalia Barbu
Interpreta Natalia Barbu a lansat un nou album - de această dată, şi în premieră, unul de muzică populară. „Colecţia de Aur Natalia Barbu” conţine 13 piese culese atât în R. Moldova cât şi România şi poate fi găsită deja în vânzare. Lansarea vine la doar câteva zile după ce interpreta a împlinit 30 de ani, vârsta la care, spune Natalia Barbu, este fericită şi se poate bucura de roadele muncii sale: „Sunt fată de măritat este titlul unei piese de pe noul album al Nataliei Barbu, colecţie la care a muncit trei luni. Emoţiile mai mari, spune Natalia, au început atunci când îşi cumpăra ia naţională.
Colecția de Aur Natalia Barbu


„Cred că mai fericită nu am fost. Când am mers cu mămica să-mi iau primul costum naţional, l-am îmbrăcat şi mi-am pus floare în păr am înţeles că muzica populară trăieşte în sufletul meu şi cred că vom face o tradiţie frumoasă de acum în colo.”

Poate nu în fiecare an, dar cu siguranţă nu este nici primul dar şi nici ultimul album al Nataliei Barbu.

Ana Barbu
Cea care a îndemnat-o pe Natalia să scoată un album de muzică populară pe piaţa din R. Moldova este mama ei, Ana Barbu. „Sunt foarte fericită şi ca mamă şi ca o cântăreaţă că am avut-o ca pe colegă de breaslă pe Natalia, fiica mea. Am mai cântat noi muzică clasică dar populară – este pentru prima dată, oficial. Acasă este una, pe scena mare - e altceva.”

Pentru ai convinge pe jurnalişti că noua colecţie merită ascultată, Natalia Barbu a interpretat chiar la lansare un fragment dintr-o doină. - Vară vară, primăvară toate plugurile ară...

Alături de Natalia Barbu, la noua colecţie a muncit şi orchestra de muzică populară „Lăutarii”. Vioristul Cornel Botgros, cel care a şi ajuta-o pe interpretă la selectarea pieselor: „Chiar m-am mirat că a abordat cu uşurinţă mai multe stiluri din diferite zone ale României – Oltenia, Ardeal. Talentul Natalieri Barbu depăşeşte cu mult hotarele R. Moldova.”

„Colecţia de Aur Natalia Barbu” deocamdată este promovată doar în R. Moldova. Interpreta promite să ajungă şi în România cu noul album.

După ceremonia de lansare, Natalia Barbu nu zăboveşte prea mult în R.Moldova. Cu câţiva artişti din România, printre care şi trupa Accent, Natalia Barbu va pleca miercuri, într-un turneu în Statele Unite ale Americii. Timp de o lună, va avea mai multe concerte dar şi va particpa la un festival de muzică românească – cu bucate tradiţionale şi vin românesc. Natalia Barbu este cea care a reprezentat R. Moldova la Eurovision în 2007 cu piesa „Fight” şi a obţinut locul 10, astfel calificându-se în finala concursului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG