Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: Creditele negociate cu Rusia și China nu sînt un obstacol în calea reluării finanțării de către FMI


Ministrul economiei, Igor Dodon a declarat că eventualele credite bilaterale, negociate cu Rusia şi China, nu sunt un obstacol în vederea reluării unei finanţări din partea Fondului Monetar International. Pe termen mediu şi lung, a mai declarat Dodon într-un interviu cu Radio Europa Libera (www.europalibera.org), Moldova va avea nevoie de credite de la instituţiile financiare internaţionale.
Cât priveşte negocierile cu Rusia, privitoare la un credit de jumătate de miliard de dolari, Dodon a declarat că acestea fi putut fi încheiate din iulie dar că a amânat finalizarea discuţiilor până după alegerile din 29 iulie. El a precizat că acest credit este pe 15 ani, cu o perioada de graţie, la o rată a dobânzii care ar putea varia între 3-4 la sută şi 6-7 la sută.

Fostul ministru al economiei si deputat democrat, Valeriu Lazăr a declarat că Alianţa pentru Integrare Europeană va continua negocierile cu Rusia şi China privind creditele bilaterale. Totodată, el şi-a exprimat speranţa că partidul comuniştilor, tinând cont de criza economică prin care trece ţara, va fi mai conciliant în negocierile din parlament privind alegerea preşedintelui ţării. Lazăr a criticat din nou decizia actualului guvern de a acoperi, pe termen scurt, deficitul prin emiterea de hârtii de valoare de stat – argumentând că astfel, piaţa este lipsită de lichidităţile de care ar avea nevoie pentru investiţii şi implicit relansarea economiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG