Linkuri accesibilitate

"O presă în genunchi este convenabilă pentru politicieni"


Un comentariu semnat de Stelian Tănase în Adevărul

Prima intalnire de lucru a celor patru partide care au format Alianţa pentru Integrarea Europeană este relatata de Cotidianul cu mentiunea ca s-au discutat cai de simplificare a aparatului de stat. Din cele 16 ministere ale guvernului comunist, ar putea ramane doar 12. Functia de prim-vicepresedinte al parlamentului, creata de Vladimir Voronin, ar urma sa fie desfiintata. Pe viitor, alianta ia in calcul modificarea constitutiei, astfel incat presedintele sa fie ales prin vot direct – se mai arata in Cotidianul.

Ziarul il prezinta pe liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, drept favoritul cursei prezidentiale, dar atribuie ipoteza saptamanalului francez L’Express. Un interviu de aici cu Lupu este prezentat mai pe larg intr-un alt articol din acelasi cotidian de la Bucuresti.

Si Adevarul se ocupa apoi de fruntasul democrat, informand ca presa moldoveana (portalul Unimedia) a pus in circulatie, apoi a retras, stirea unei vizite secrete a acestuia la Moscova. “Cineva vrea sa bage zazanie intre noi” – a fost comentariul lui Marian Lupu.

Stelian Tanase comenteaza, tot in Adevarul, impasul sever in care se gaseste presa din Romania, din pricina crizei financiar-economice,“una fara precedent dupa anii 40”. Dispar ziare locale, posturile de radio de provincie abia isi mai trag sufletul. Mai multe televiziuni ar putea sa dispara in acest an sau vor alege solutia fuziunilor. Comentatorul observa ca nimeni nu intinde o mana de ajutor spre mass media. “Adevarul este ca o presa in genunchi este foarte convenabila pentru politicieni. Va fi mai dispusa sa faca intelegeri obscure decat una puternica financiar. O televiziune care nu cerseste ajutoare isi poate efectua investigatiile, poate demasca orice corupt, fara sa tina cont din ce partid face parte, carei retele politico-financiare ii apartine, cine il protejeaza” – am incheiat citatul din articolul lui Stelian Tanase.
XS
SM
MD
LG