Linkuri accesibilitate

Cresc etajele


Clădirea Parlamentului se mărește: de cîți metri au nevoie deputații pentru a crea legi?

Devastată în ziua de 7 aprilie, clădirea Parlamentului renaşte acum ca pasărea Phoenix. Am trecut deunăzi pe lîngă şantierul din centrul capitalei şi am văzut că se munceşte cu osîrdie acolo. E un fapt îmbucurător şi necesar, fireşte. De clădirea Parlamentului au nevoie nu doar aleşii poporului, ci şi toţi cetăţenii care îşi doresc o patrie frumoasă.

Totuşi, un amănunt m-a nedumerit. Clădirea Parlamentului nu doar e reparată, ci şi e mărită considerabil. În spatele ei, harnicii muncitori construiesc acum o anexă măricică cu mai multe etaje.

Înţeleg că reconstrucţia Parlamentului distrus e un lucru obligatoriu, inevitabil, necesar. Clădirea trebuie refăcută, fără doar şi poate. Dar de ce e nevoie s-o lărgim şi să mai cheltuim nişte bani suplimentari din bugetul de stat nu pot înţelege. Şi fără această anexă reconstrucţia va înghiţi o groază de bani ai contribuabililor. La ce bun să mai cheltuim şi alţii pe timp de criză? Zic asta pentru că clădirea Parlamentului mi se pare suficient de încăpătoare şi impozantă şi în varianta ei veche. Sau poate acum, după ce a fost distrusă, guvernanţii au simţit brusc că nu mai încap în ea? Păi, de cîţi metri pătraţi au nevoie ei pentru a crea legi?
XS
SM
MD
LG