Linkuri accesibilitate

La audierile din Congresul american pe tema alegerilor din Moldova, diplomatul Louis O'Neill a pledat pentru reconciliere și reforme


În comisia bipartizană Helsinki din Congresul american au avut loc audieri legate de alegerile anticipate din Moldova si perspectivele relatiilor americano-moldovene.
Printre participanţii la discutie s-a numărat şi Louis O’Neill, fostul şef al misiunii OSCE la Chisinău, care a pledat pentru reconciliere, cooperare şi reforme. O’Neill a avertizat totodată împotriva prelungirii negocierilor politice în vederea formării unui guveren. Louis O’Neill a sugerat că în acest moment, Statele Unite ar putea sprijini Moldova în primul rând acordând importanţă acestei ţări. El a pledat totodată pentru susţinerea financiară a Moldovei, prin programul Provocării Mileniului, pentru că reformele „au nevoie de bani”. Consolidarea socieţătii civile si a partidelor este o prioritate, în opinia lui O’Neill, potrivit căruia cea mai importantă reformă este cea a sistemului judiciar, fiindcă: „... fără într-adevăr un sistem de echilibrare a puterilor... nimic nu poate să fie”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG