Linkuri accesibilitate

Scandalul de la "Cotidianul"


O ipoteză despre "ricoşeu" ca instrument electoral

In ziarele din Romania, discutiile dintre partidele de opozitie care incearca sa constituie o coalitie de guvernare in Moldova sunt urmarite mai degraba pe baza zvonurilor. Cotidianul crediteaza varianta unui Marian Lupu viitor presedinte, cu Vlad Filat la conducerea executivului, dar noteaza si nemultumirea liberal-democratilor ca partidul lor, primul clasat in alegeri, ar urma sa se multumeasca doar cu postul de premier. Sunt amintite si alte variante – cu Vlad Filat la conducerea parlamentului si cu guvern condus de un liberal. Si ceea ce scrie Kommersant a interesat Cotidianul: anume, ca alegerea lui Lupu ca sef de stat ar fi o varianta de compromis acceptabila pentru Moscova. Politicianul care cam face jocurile la Chisinau in acest moment s-a exprimat deja ferm impotriva aderarii tarii la NATO, in favoarea pastrarii apartenentei la Comunitatea Statelor Independente si a relatiilor strategice cu Rusia.

La Bucuresti, subiectul zilei este insa cu totul altul: revolta jurnalistilor de la Cotidianul impotriva noului director numit de Sorin Ovidu Vantu: Cornel Nistorescu. Acesta a scos de pe site un articol despre colaborarea cu securitatea a poetului Petru Romosan si a concediat mai multi comentatori. Alti cativa au demisionat din solidaritate si s-au refugiat cu tot cu pozitiile lor pe bloguri. O ipoteza stranie dezvolta astazi Mircea Marian, in editorialul ziarului Evenimentul zilei: notoriu adversar al presedintelui Traian Basescu, Cornel Nistorescu ar fi un instrument al propulsarii presedintelui in alegerile prezidentiale din noiembrie. Cum e posibil? Prin ricoseu. Basescu are nevoie sa fie din nou victimizat, ca sa recolteze simpatia alegatorilor – sustine Mircea Marian.

Intre timp, Nistorescu insusi comenteaza in Cotidianul ca scandalul a facut mult bine ziarului, care s-a vandut excelent.
XS
SM
MD
LG