Linkuri accesibilitate

Dispariţia profesorului Sorin Bottez, preşedintele ASPEC


Într-un comunicat al Fundaţiei Române pentru Democraţie se anunţă dispariţia profesorului Sorin Bottez, preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie Cetăţenească, ASPEC.

Sorin Bottez s-a angajat încă din 1945 în mişcarea liberală, ale cărei idealuri le-a slujit până în ultima clipă a vieţii. În 1949, când era încă elev în ultimul an la liceul Mihai Viteazul din Bucureşti, a fost arestat pentru organizarea unei manifestaţii anticomuniste şi antisovietice şi a fost condamnat la 20 de ani de muncă silnică. Sorin Bottez a continuat să fie urmărit, persecutat şi marginalizat chiar şi după aşa-zisa graţiere din 1964.

În ziua de 22 decembrie 1989, împreună cu câţiva prieteni - colegi de idealuri şi de suferinţă – Sorin Bottez a iniţiat refacerea Partidului Naţional Liberal şi, înfruntând toate riscurile acelor momente turburi, a prezentat programul şi statutul partidului ambasadelor statelor occidentale din Bucureşti. De atunci şi până azi, a rămas un exponent statornic al liberalismului în tot ce are mai nobil acesta ca ideal de civilitate şi respect al drepturilor fiecărui cetăţean, fiecărei fiinţe umane.

A fost, pe rând, vicepreşedinte al PNL delegat pentru relaţia cu Alianţa Civică, şef al departamentului de relaţii externe, vicepreşedinte şi şef al grupării liberale din Acţiunea Populară, primind în 2008 calitatea de membru fondator de onoare al PNL.

După revoluţia din 1989 a îndeplinit înalte demnităţi ale statului: deputat în Parlamentul României 1990-1992, ambasador al României 1992-1994 şi ministru al Informaţiilor Publice în guvernul CDR 1996-1998, remarcându-se prin profesionalism, devotament şi cinste desăvârşite.
XS
SM
MD
LG