Linkuri accesibilitate

Observatorii CSI califică libere şi corecte alegerile din 29 iulie


Misiunea de observatori din Comunitatea Statelor Independente califică alegerile parlamentare de ieri drep libere şi corecte, asta după ce au vizitat, spun ei, fiecare sectie de votare din Moldova, fiind in ţară de la jumătatea lunii iulie. Observatorii sunt din 8 ţări CSI printre care Belarus, Rusia, Uzbekistan, Tadjdikistan şi Azerbaidjan.

Misiunea care a intrunit 66 de observatori din partea CSI condusa de Serghei Lebedev a ajuns la aceeasi concluzie ca si după alegerile din aprilie. Serghey Lebedev: “Alegerile in Moldova au fost transparente, democratice, s-au petrecut in conformitate cu legislatia electorala in vigoare.”

Dupa ce ieri observatori locali şi internaţionali au semnalat mai mule incalcari privind procesul electoral, presedintele misiunii de observatori CSI spune că alegerile totusi nu au fost fraudate. Serghei Lebedev: “La secţii de votare erau şi observatori ai partidelor care au monitorizat fiecare actiune – toti aceşti observatori ne-au spus ca in aceste conditii, fraudarea ar fi fost imposibilă.“

Presedintele misiunii de observatori din CSI s-a declarat totuşi nemulţumit de ultima faza a campaniei electorale care s-a remarcat prin caracterul "agresiv al mesajelor formulate uneori la limita bunlui simţ".
XS
SM
MD
LG