Linkuri accesibilitate

Rare sunt oraşele a căror nume sunt direct associate de un anume tip de bucate, dar din această categorie o putem exclude, fără doar şi poate pe Franţa. În Franţa există bucătăria lioneză şi cea nisoază. Bucătăria de la Nisa este esenţial cum se mai zice mediteraneană şi deoarece este foarte aproape de Italia, a mai fost pe alocuri influenţată de tradiţiile acesteia. Dintre bucatele cele mai cunoscute putem enumera Salata Nicoise, la Socca, Ratatouille etc.

Salade niçoise
Salata Niçoise a făcut turul lumii şi rămîine o specialitate emblematică pentru acest oraş, chiar purtindu-i numele. Această salată se pregăteşte pe bază de legume crude, ouă fierte, ardei gras, sardea, măsline. Contrar la ceea ce se serveşte în multe restaurante, această salată nu va conţine niciodată orez. Iar reţeta originală include permanent ardei graşi, fie verzi sau roşii, tăiaţi mărunt.

De asemenea cei de la Nisa preferă să întrebuinţeze în majoritatea bucatelor sale diverse produse de mare, cum ar fi midiile, crevetele, caracatiţă etc. Iar altă tradiţie, pot zice, care am observato la ei, este faptul că foarte multe bucate se prepară utilizînd usturoiul. Ca exemplu pot enumera cîteva dintre ele, care au fost gustate personal macaroane cu sos de usturoi, pîine pregătită special cu usturoi, supă de usturoi şi altele.

Din băuturi, de asemenea, ei au cîte ceva specific. Astfel, la ei descoperim pastisul sau cum se mai zice băutură galbenă. Această băutură se serveşte la prînz. Este un melanj armonios de suc de mentă, grenadină. Această băutură are o vîrstă aproape de 200 de ani. Bucătăria şi băuturile sunt diverse la Nisa şi aşteaptă pe oricine la degustaţie.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG