Linkuri accesibilitate

Declaraţii la ieşirea de la urne: Dorin Chirtoacă, Marian Lupu, Vladimir Voronin


Preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin a declarat după ieşirea de la urne că doreşte stabilitate şi dezvoltare pentru Moldova. Voronin s-a referit "la prietenia sinceră" de care a dat dovadă Rusia în această perioadă grea pentru Moldova, o prietenie care nu va fi uitată. Voronin s-a referit şi la România: „România ar trebui să renunţe la trecutul său istoric şi la chestiuni legate de naţionalism, unionism şi la alte aspecte care nu permit relaţiilor noastre să devină ce ar trebui să devină”.

Preşedintele Partidului Democrat Marian Lupu a declarat Europei Libere că singura cale de a scoate Moldova din criza politică este formarea unei coaliţii de unitate naţională: „Cunosc foarte bine mentalitatea conducerii partidului comunist. Această conducere nu are cultura politică necesară pentru dezvoltarea unui parteneriat politic egal şi eficient în interesul ţării”

Dorin Chirtoacă, unul din liderii Partidului Liberal şi primarul Chişinăului, a declarat postului nostru de radio că Partidul Comuniştilor ar fi pregătit unităţi militare care să-l ajute să rămînă la putere, dacă pierde alegerile: „Ei ar putea organiza acţiuni agresive într-o asemena situaţie, pentru că nu vor să accepte democraţia şi o conducere democratică”.
XS
SM
MD
LG