Linkuri accesibilitate

AMN semnalează o situaţie extrem de tensionată la Sângera, unde reprezentanţi PCRM au tras cu arma


Centrul de presă AMN a dat publicităţii un comunicat în care se arată că "in oraselul Sangera, municipiul Chisinau, reprezentanti ai PCRM au tras cu arma de foc in directia reprezentantilor AMN, pentru ca acestia le-au cerut sa inceteze actiunile considerate ca incalcari ale normelor electorale.

Situatia in localitate s-a tensionat la maxim, iar atacul armat din partea comunistilor poate genera o reactie necontrolata. La fata locului se deplaseaza o echipa de la staff-ul central de campanie al AMN condusa de Leonid Bujor, presedintele organizatiei de partid din municipiu.

Alianta Moldova Noastra cheama observatorii locali si internationali sa se deplaseze de urgenta in Sangera pentru a fixa aceste nereguli exceptionale. De asemenea cerem autoritatilor electorale si celor responsabile de asigurarea ordinii publice sa intervina operativ pentru a calma situatia in Sangera si a preveni agresiunile in toate localitatile tarii."

Un martor al incidentului a declarat Europei Libere ca a auzit focuri de arma in localitate. Iar corespondentul nostru relateaza ca Iurie Ciocan, secretarul CEC, a spus ca a trimis o echipa la Sangera, dar ca, atita timp cit incidentul nu s-a produs in sectia de votare, ministerul de interne ar trebui as fie raspunzator pentru ceea ce s-a intimplat.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG