Linkuri accesibilitate

In sat la Pelinia: „eu am votat schimbarea”


Care e atmosfera la sectiile de votare din mediul rural? Corespondenta Europei Libere, Elena Moldoveanu s-a oprit in Pelenia, o localitate din raionul Rascani. Aici sunt aşteptaţi să voteze în jur de 6 mii de alegători.

La una dintre secţiile de votare din Pelinia am stat de vorbă cu mătuşa Maria Doliţă. Ea mi-a povestit că şi-ar fi început ziua prăşind în cîmp, cînd s-ar fi dumerit că un an sătul nu ar avea cum înlocui bunăstarea copiilor şi nepoţilor ei pe patru ani înainte: „eu am votat schimbarea, sa fie mai bine, ca avem paminturi si copii peste hotare, care ar trebui sa fie acasa”.

La ieşirea din secţia de votare, am surprins cîţiva bărbaţi care făceau schimb de părerei despre felul cum a decurs campania electorală: „a fost sfadalie intre candidati, numai nu se bat. Pestele de la cap se strica. Care poate oase roade, care nu, nici carne moale. Asa este, dar noi nu vrem asta. Insa asa se pimeste. Noi vrem sa traim mai bine”.

La Pelinia sunt aşteptaţi să voteze în jur de 6 mii de alegători. Am întrebat de mai mulţi săteni ce speranţe îşi pun în scrutinul de astăzi: „vrem reforme radicale de la cap in jos. Prin vot se va arata adevarul si minciuna. Numai prin vot se va vedea care este pentru popor. Ne-am saturat de atita amageala!”

Observatorii de la Coaliţia 2009 zic că în prima jumătate a zilei nu ar fi depistat careva nereguli sau încălcări.
XS
SM
MD
LG