Linkuri accesibilitate

Chişinău: poliţia reţine 7 străini (4 danezi şi 3 belaruşi) la hotelul Turist


In cursul serii, la Chisinau ar fi fost retinute sapte persoane. Incidentul a avut loc la hotelul Turist, din cartierul Rîşcani al capitalei. Europa Libera l-a contractat pe unul dintre cetatenii danezi interogati in aceasta seara la sectia de politie Riscani. Henrik Larson ne-a spus ca a fost retinut de politie impreuna cu alti 6 colegi - 4 danezi ( inclusiv el) si 3 belarusi.

Politia i-a interogat despre activitatile din Moldova si li s-a atras atentia ca trebuie sa aibe grija, sa nu umble noaptea si sa stie ca politia va fi, dupa spunsele domnului Larson, "cu ochii pe ei". Au fost avertizati si sa evite participarile la eventuale proteste si sa se intilneasca cu lideri politici. Domnul Larson ne-a spus ca nu are acreditare de la Comisia Electorala Centrala.

Impreuna cu colegii sai desfasoara mai multe proiecte in domeniul social in Moldova si ca a fost in Moldova si in perioada alegerilor trecute si imediat dupa aceea. Domnul Larson se considera observator la aceste alegeri chiar daca nu are acreditare oficiala. Domnul Larson ne-a spus ca impreuna cu ceilalti 3 colegi danezi a fost lasat sa plece de la comisariatul Riscani, dar colegii sai din Belarus continua sa se afle in sectia de politie.

Domnul Larson a spus ca politia a avut un comportament politicos cu el, dar, in acelasi timp, el considera incidentul drept o intimidare si o amenintare .

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG