Linkuri accesibilitate

Observatorii electorali din Georgia nu sînt bineveniţi în Moldova


Şeful misiunii ENEMO califică drept politică decizia Chişinăului

Un grup de observatori georgieni sunt blocaţi la această oră in aeroportul din Chişinău. Paul Hodorogea a discutat cu Serghei Tkacenco, şeful misiunii ENEMO (European Network of Election Monitoring Organizations - Reţelei Europene de organizaţii care monitorizează procesele electorale) în Moldova, care ştie mai multe.

Cei 11 observatori georgieni au venit in Moldova să monitorizeze alegerile parlamentare şi sunt blocaţi in sala de control a aeroportului de 10 ore (au ajuns la ora 11 dimineaţa). Vameşii moldoveni nu le-au oferit niciun motiv pentru care nu le este permisa intrarea in Moldova iar pana acum le-a fost oferit doar apă.

Li s-a spus ca trebuie să părăsească Chişinăul cu următorul zbor, dar pentru că acesta este mâine dimineaţă, vor sta peste noapte în aeroport.

Serghei Tkacenco consideră că este o decizie politică. Georgienii pot veni în Moldova fără viză, chiar şi ca turişti. Pe 22 iulie Comisia Electorala Centrală de la Chişinău le-au dat invitaţii iar astăzi urma să se discute despre acreditare.
XS
SM
MD
LG