Linkuri accesibilitate

"Vox populi II- iulie 2009" versus "BOP"


Datele unui nou sondaj de opinie sub egida Asociației Sociologilor din R. Moldova

Prezentat la o conferință de presă de Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor din R. Moldova, ultimul sondaj de opinie publică, intitulat „Vox Populi II – iulie 2009” sugerează o împărțire a voturilor diferită de cea anunțată în urmă cu trei zile cu ocazia lansării Barometrului de Opinie Publică al Institutului de Politici Publice. Conform studiului, în viitorul Parlament ar urma să fie reprezentate 6 partide.

Conform noului sondaj, efectuat luna aceasta și care are o marjă de eroare de 2,6%, la alegerile de la 29 iulie, pe primul loc s-ar situa PCRM cu 38,5% din preferințele electoratului. Comuniștii ar fi urmați, în ordine, de Partidul Liberal cu 17,7%, Partidul Liberal Democrat, 12,8%, Partidul Democrat, 12,6% și Alianța „Moldova Noastră ”, 9,2% si Partidul Social Democrat cu 6,1%.

62% din respondenți s-ar prezenta la vot dacă alegerile ar avea loc duminică, alți 21% au indicat probabilitatea de a vota, iar 7% nu se vor prezenta cu siguranță la vot.

Sondajul Asociației Sociologilor sugerează că 69,8% din alegătorii comuniștilor vor vota din nou pentru ei, 8,9% vor opta pentru PDM, iar 19,3% sînt indeciși. Partidul democrat este prezentat ca atrăgînd segmente de alegători, între 6 și 7% și din partidele tradiționale de opoziție.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1548 de persoane.
XS
SM
MD
LG