Linkuri accesibilitate

In pas cu moda


Victoria Boldescu
Victoria Boldescu
Moda este în acelaşi timp fluture şi omidă. Fii o omidă supusă în lumina zilei şi un fluture bezmetic în întuneric. Nimic nu poate fi mai monoton decât un miriapod şi nimic mai adorabil decât un fluture. Există rochii care se târăsc şi rochii care flutură. Fluturele nu va zbura la cumpărături, aşa cum nici miriapodul nu se va târî alene la bal.

Coco Chanel

Cine a zis că toate evenimentele din domeniu modei se petrec la Paris? La Nisa de asemenea urmează toate noutățile modei. Și mai ales acuma în vară cînd s-au început reducerile. Chiar și magazinele de firmă oferă reduceri. În timpul anului, cînd nu există reduceri la Nisa, locuitorii acesteea nu-și prea permit să cumpere îmbrăcăminte de marcă. În majoritatea cazurilor sunt turiștii care fac cumpărăturile în magazinele cele mai scumpe de marcă.

Ce poartă atunci ce-i de la Nisa ? Se îmbracă foarte simplu, din magazine nu prea costisitoare. Înafară de magazine ei își pot procura îmbrăcămintea, ca și noi, de la piețe. Da, există și la Nisa piețe. Nu pot spune că sunt multe, dar sunt și lucrează doar de două ori pe săptămîină. În schimb prețurile sunt avantajoase și calitatea bună.

Dar dacă să facem o analiză generală a modei de la Nisa, putem spune că acest sezon se poartă îmbrăcămintea în stilul anilor 80. Ce s-a păstrat din acest stil, devenit mai rafinat, este importanța look-ului business, astfel în colectiile acestei toamne designerii au optat pentru costume deux-piece din stofă de lână, tweed sau tartan, în nuanțe de gri, bej, brun sau negru dar cu o croială și detalii feminine. Din moda anilor 80 s-a mai păstrat și rochia midi din jerseu și pantofii cu toc înalt conic. Au disparut culorile strepezitoare fiind înlocuite de nuanșe calde: capuccino, verde oliv, ocru, teracot, violet.

Ceea ce am observat la Nisa este faptul că acolo tineretul poartă mai mult stilul sport și nu prea se conduc după modă, generația mai în vîrstă este cea care urmează moda. Dar cum spune Coco Chanel: Moda este numai în rochii, ea este în cer, pe stradă, moda este legată de idei, de viață, de tot ce ne înconjoară. Deci moda este stilul nostru de a trăi…
XS
SM
MD
LG