Linkuri accesibilitate

Bruxelles: “Democraţia din Moldova, a doua şansă”


Protest al moldovenilor la Bruxelles în martie 2009

Interviu cu Alina Radu (Ziarul de Gardă)

Aseară, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor a organizat în Parlamentul European o dezbatere privind situaţia politică din Republica Moldova. Iniţiativa a aparţinut de fapt tinerilor basarabeni stabiliţi la Bruxelles, iar liberalii europeni, care au susţinut serios toate acţiunile de după alegerile din 5 aprilie ale opoziţiei de la Chişinău, au preluat-o convocând această masa rotundă cu tema “Democraţia din Moldova, a doua şansă”.
Invitati să participe la discuţii, Victor Aramă, de la Asociaţia victimelor din Cahul, şi Alina Radu, de la Ziarul de Gardă, au relatat parlamentarilor europeni că, din păcate, după evenimentele din aprilie lucrurile au încremenit parcă în acelaşi punct: radioul şi televiziunea publice favorizeaza în continuare Partidul Comuniştilor, listele de alegători nu au fost revizuite, iar poliţia operează arestări abuzive.

“Oamenii sunt speriaţi, frustraţi, dezamagiţi, sperăm ca morţii să nu mai voteze, ci tinerii”, a spus Alina Radu. Cu ea a stat aseară de vorba, la telefon, Vasile Botnaru
.
XS
SM
MD
LG