Linkuri accesibilitate

Jurnal de Chișinău: „Dacă nu fraudează, comuniștii pierd”


Presa de vineri între Mata Hari din Basarabia și masoneria în sprijinul lui Marian Lupu

La capitolul deosebit, Jurnal de Chisinau sustine ca a identificat-o pe tanara cu care (fostul deja) consul roman Nuica intretine relatii sexuale in filmul postat pe Internet. Nu-i da numele, aflati insa ca este sau, a fost cel putin, pana nu demult intr-adevar angajata a Consulatului roman de la Chisinau si declara ca nu e agent al SIS. „Mata Hari din Basarabia” se intituleaza articolul.

In Moldova Suverana, daca nu-i laie, atunci ii balaie – daca nu Romania deopotriva cu crima organizata ar vrea sa rastoarne ordinea constitutionala din Moldova, atunci masoneria ar cauta s-o faca. Aflati deci ca Marian Lupu n-ar fi un proiect comunist, asa cum se caznesc multi sa si-l imagineze, ci unul al „fratiei” si ar fi ajuns in PD prin masonerie, la fel cum s-ar fi aciuat Calin Vieru, pretinde Moldova Suverana – la PLDM.

Iar Flux publica azi sub forma unei scrisori deschise, pe care ar fi primit-o prin posta electronica de la un tanar quasi-anonim (numele cu care este semnata e cel mai probabil un pseudonim), o noua portie de invinuiri la adresa partidelor liberale, care pe langa organizare ar mai fi si instruit un grup de tineri pentru a provoca dezordinile din 7 aprilie, ca mai apoi sa-i abandoneze pe mana politiei. Flux, e adevarat, isi declina orice responsabilitate pentru autenticitatea acestui denunt si a informatiilor ce le cuprinde.

Inaintea alegerilor din 29 iulie, acelasi Flux sau, mai exact, ce-i sapte tineri „magnifici” propulsati de liderii PPCD in fruntea listei electorale a acetui partid, vor sa ne convinga ca 7 aprilie 2009 ar fi demonstrat justetea votului din 4 aprilie 2005.

Moldova Suverana, la randu-i, flutura sperietoarea saraciei dinainte de 2001. Cauta sa-si convinga cititorii ca orice vot acordat pe 29 iulie adversarilor actualei guvernari i-ar intoarce pe moldoveni in acea perioada, pentru greutatile careia tot actuala opozitia ar purta toata vina.

Pe de alta parte, Petru Bogatu, in Jurnal de Chisinau, e convins ca “Daca nu fraudeaza, comunistii pierd”. Unele testări ale temperaturii electorale arată că opoziţia liberală, luată laolaltă, ar putea să obţină în alegerile anticipate un rezultat mai bun decât comuniştii, scrie Bogatu, indemnandu-i in acelasi timp pe sustinatorii opozitiei “sa nu se imbete cu apa rece”.
XS
SM
MD
LG