Linkuri accesibilitate

Convingeri propagandistice în Moldova suverană: „dacă învinge PCRM, învinge Moldova”


Timpul publica azi o investigatie din care reiese ca directorul Investprivatbank a fost arestat si banca – lichidata, imediat dupa ce Iurie Rosca, a fost facut vicepremier. Potrivit autorului acestei investigatii, Petru Paduraru, liderul PPCD datoreaza Investprivatbank-ului cel putin un milion de dolari.

De asemenea, tot in Timpul, Sorina Stefarta combate “parada conferintelor de presa” electorale, iar Gheorghe Budeanu semneaza un editorial despre cei trei ministri de interne, fosti si actuali – Voronin, Turcanu si Papuc, care “baga Moldova in sperieti”.

Moldova Suverana recunoaste azi, involuntar probabil, ca oamenii sunt chemati sa asculte predicile electorale ale liderilor comunisti in toiul zilei de munca. La Balatina unde alegatorii ar fi venit de bunavoie, ne asigura Moldova Suverana, ca s-o vada pe premierul Zinaida Greceanii si pentru ca nu le este indiferenta soarta tarii. „Daca invinge PCRM, invinge Moldova”, e convins ziarul. Care, pe de alta parte, il catalogheaza pe liderul AMN Serafim Urechean drept „mincinos”, doar pentru ca si-a permis sa aiba un alt punct de vedere cinematografic asupra evenimentelor din 7 aprilie, iar despre Asociatia Presei Electronice scrie ca despre un „accident al democratiei”, sau ca despre „un aparat de muls vaca sacra a democratiei europene”, iar asta pentru ca monitorizarile realizate de aceasta organizatie developeaza angajamentul institutiilor publice de presa in sprijinul partidului de guvernamant.

Si, putin in urma trenului, dar nu scapa Moldova Suverana ocazia sa pomeneasca si cazul diplomatului roman prins cu pantalonii in vine sau, mai degraba, fara ei.

Elena: Valeriu, inteleg ca e vorba despre scandalul sexual in care a fost implicat consulul Romaniei la Chisinau. Presa de la Bucuresti continua cu acest caz?

Ziua titreaza “Basescu si Ministerul Afacerilor Externe condamna consulul-porno”, precizand, la fel ca si Cotidianul de exemplu, ca primind o delegatie a societatii civile din Moldova ieri, la Cotroceni, presedintele Romaniei a calificat drept “fantastic”, “ce depaseste orice limite”, scandalul sexual in care a fost implicat consului Ion Nuica.

De cealalta parte, a presei rusesti, Komsomolskaia Pravda anunta ca presedintele kazah, Nursultan Nazarbaev a hotarat sa se asigure impotriva unor evenimente similare celor de la Chisinau, de pe 7 aprilie, iar drept urmare a interzis orice chemari la proteste, inclusiv pasnice, prin Internet. Editia moldoveneasca a aceluiasi ziar, Komsomolskaia Pravda v Moldove, scrie pe site-ul sau despre o adresare televizata necunoscuta, in care presedintele Vladimir Voronin isi anunta plecarea din post – o inregistrare ce ar fi fost facuta pe 6 aprilie si urma sa fie pusa pe post pe data de 7, inregistrare prezentata publicului (abia acum?) pentru a respinge acuzatiile opozitiei care considera ca anume comunistii au stat in spatele evenimentelor de atunci.
XS
SM
MD
LG