Linkuri accesibilitate

Barack Obama şi Dmitri Medvedev convin asupra încheierii anul acesta a unui tratat post START


Preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus Dmitri Medvedev au semnat o înţelegere la Moscova prin care se angajează să ajungă la un nou tratat de reducere a arsenalelor nucleare, care să înlocuiască tratatul actual, START, înainte de expirarea lui la sfârşitul anului.

Preşedintele Obama a declarat că cele două ţări pot ajunge şi la o înţelegere privind un sistem de apărare anti-rachetă, dar că va fi dificil să fie eliminate vechile suspiciuni..

Dmitri Medvedev, ţara căruia se opune unui scut american anti-rachetă în Europa, a spus că cele două ţări continuă să aibă divergenţe pe această temă.

Obama şi Medvedev au semnat în total astăzi opt acorduri, inclusiv unul prin care Moscova permite armatei americane să survoleze spaţiul aerian rusesc pentru a trimite trupe şi armament în Afganistan. Rusia şi Statele Unite au mai convenit să reia cooperarea militară suspendată după războiul ruso-georgian de anul trecut, dar preşedintele Obama a spus că suveranitatea Georgiei trebuie respectată..
XS
SM
MD
LG