Linkuri accesibilitate

Partidele de opoziție foarte prezente numai în critici


Conferința de presă despre monitorizarea audiovizualului
Conferința de presă despre monitorizarea audiovizualului

Primul raport de monitorizare a presei electronice in campania electorală

Partidul de guvernamint beneficiaza de tratament preferential la posturile publice de radio si de televiziune in timp ce opozitia este prezentata in culori negre fara sa i se dea dreptul la replica. Aceasta este una din concluziile ce apar in primul raport de monitorizare a presei electronice cu acoperire nationala pe durata campanei electorale.

Raportul este alcatuit de Centrul de Jurnalism Independent in cadrul proiectului intitulat Coalitia 2009 care presupune antrenarea diverselor organizatii nonguvernamentale in supravegherea corectitudinii campaniei electorale. Autorii raportului au luat in vizor radiodifuzorii cu acoperire nationala. Or tocmai acestia se remarca, spun expertii, prin atitudine partinitoare. Iar un studiu de caz incorporat in raport arata ca jurnalistii de la unul din posturile monitorizate chiar triseaza cu nerusinare ca sa invinovateasca adversarii politici ai puterii.

Solicitat de Europa libera, Viorel Cibotaru, care a facut parte pina nu demult din Consiliul Observatorilor de la compania publica de televiziune, a spus ca exista o parte a societatii civile care este multumita de activitatea radiodofuzorului public: “la companie se produc anumite schimbari de ordin tactic, care nu intotdeauna sunt reflectate in pozitia monitorilor. Pe de alta parte, monitorii intotdeauna vor incerca sa prezinte lucrurile intr-un mod idealist, ceea ce nu este rau”, a spus expertul Viorel Cibotaru.
XS
SM
MD
LG