Linkuri accesibilitate

Bulgaria - 5 zile înainte de alegeri


Ahmed Dogan, liderul MDL
Ahmed Dogan, liderul MDL

Liderul etnicilor turci din Bulgaria provoacă un scandal de proporții

Mai rămîn 5 zile pînă la alegerile parlamentare din Bulgaria. Pe fundalul declarațiilor cam plicticoase ale principalilor jucători politici atenția alegătorilor a fost atrasă de cîteva revelații scandaloase ale lui Ahmed Dogan, liderul Miscarii pentru drepturi si libertati /partidul etnicilor turci si musulmanilor/ - MDL – formațiunea fără care greu se poate forma o coaliție stabilă. Iata despre ce este vorbă.

„MDL este ca un bacil – unde intră, nu mai iese”, a spus Dogan la o întîlnire electorală în orașul Șumen. „În mine este concentrată puterea, nu în deputații voștri, vreau să știți bine acest lucru. Eu am instrumente – miniștri, adjuncți de miniștri, direcții, șefa fondului „Agricultura”. Eu sînt puterea care distribuie bucățile finanțării în aceasta țară”, a mai spus Dogan.

Revelațiile scandaloase ale liderului turc pot fi văzute și auzite în căteva site-uri internet.

MDL a participat la guvernarea în ultimii 8 ani – inițial ca un partener al partidului țarist, apoi – în coaliție cu partidul socialist și cu cel țarist. In Partid controlează cîteva ministere-cheie și are un cuvînt greu de spus în procesul de absorbire a fondurilor europene.

Cu un an în urmă Ahmed Dogan a declarat că în jurul formațiunii sale există un cerc de companii. Liderii opoziției de centru-dreaptă au avertizat în ajunul ultimelor alegeri europene că în curs de formare, prin procesul de vinzare și cumpărare de voturi, practicat in ghetourile de romi si in localitatile mici, este și un cerc de partide-satelit ale MDL.

Iata comentariile unor lideri ai opoziției:

Martin Dimitrov /UFD/ - „MDL a devenit un monstru, pentru care regulile nu mai sînt valabile. Dogan și partidul său se autosituează deasupra legilor și a statului. Singura ieșire din aceasta situație o reprezintă votul masiv pe data de 5 iulie /alegerile parlamentare/”.

Ivan Kostov /„Democrați pentru o Bulgarie puternică”/ – „Dogan a spus într-un mod clar – mimeni nu poate guverna Bulgaria fără mine, eu controlez fluxurile financiare. Declarația sa va face ca să nu mai primim nici-un ban din UE”.
XS
SM
MD
LG