Linkuri accesibilitate

Timpul: Voronin și „Tirada de jargoane la adresa opoziției”


Timpul constata ca “Voronin a lansat o noua tirada de jargoane la adresa opozitiei”. Liderul PCRM a dorit s-o facă pe spiritualul, făcând bancuri chiar şi pe seama Fondului Monetar Internaţional care nu a vrut să negocieze cu comuniştii, scrie ziarul, prezentand copios si fara decupaje limbajul folosit de Voronin in conferinta de presa de ieri. Ocazie cu care Tatiana Corai isi aduce aminte, intr-o tableta pe care o semneaza la rubrica „Buna dimineata”, de o alta expresie triviala folosita altadata de seful statului si care a intrat in uz: „Nahren s pleaja”. Si se intreaba atunci ea, cu cuvintele aceluiasi Voronin, oare nu traim intr-o casa de nebuni?

Tot din Timpul aflati de ce APCE nu este de acord cu Voronin. E vorba despre o noua rezolutie, adoptata pe 23 iunie, despre nereguli electorale comise in Moldova.

Iar calul de bataie al lui Gheorghe Budeanu e liderul PPCD, Iurie Rosca, pe care, zice autorul editorialului de azi, Medvedev trebuia sa-l felicite dupa evenimentele din 7 aprilie pentru “instaurarea ordinii constitutionale in Moldova” la fel ca si pe Vladimir Voronin. Budeanu e, pur si simplu, convins ca Rosca e la fel de vinovat pentru declansarea violentelor de dupa alegerile din 5 aprilie ca si liderul comunistilor.

Un interviu cu avocatul Ion Casian, despre evenimentele din 7 aprilie si represiunile ce au urmat, gasiti azi de altfel in Ziarul de Garda.

Intr-un alt articol, Ziarul de Garda deconspira abuzuri financiare comise, unele in mod repetat, de angajatii Presedintiei, Parlamentului si Guvernului. Abuzuri atestate intr-un raport al Curtii de Conturi, despre care existenta caruia cele trei institutii au tacut malc. Cum ar fi utilizarea unor bani destinati ajutorarii categoriilor vulnerabile, pe care i-au primit insa chiar angajatii Presedintiei. Si, tot în Ziarul de Garda, gasiti o investigatie despre drumul facut spre casa premierului Zinaida Greceanii din bani publici.

In acelasi timp, Komsomolskaia Pravda v Moldove vrea sa ne convinga ca Guvernul ar fi aplicat demult programul anticriza, pe care-l prezinta azi pe intelesul tuturor, daca ar fi avut un Parlament functional la dipozitie. Pana atunci, asa cum pretinde ministrul Economiei, Igor Dodon, vom trebui sa asteptam alegerea unuia nou. Editia originala, cea de la Moscova, a ziarului Komsomolskaia Pravda publica ieri un interviu cu ambasadorul Republicii Moldova in Rusia, recentul contracandidat de parada al Zinaidei Greceanii la functia de sef al statului, Andrei Neguta. El se arata convins ca PCRM va castiga din nou alegerile. Pana atunci, insa, presa rusa, RosBusinessConsulting de exemplu, se delecteaza cu asa zisa “logistica moldoveneasca a vinului”. Cu intentia Chisinaului adica de a exporta vin in vrac cu tancurile petroliere de la Giurgiulesti la Taganrog.
XS
SM
MD
LG