Linkuri accesibilitate

În urma unei fracturi, Secretarul de stat Clinton va absenta la reuniunile de la Triest şi Corfu


Secretarul de stat Hillary Clinton

La întîlnirea grupului de lucru NATO - Rusia, SUA vor fi reprezentate de adjunctul secretarului de stat Jim Steinberg

Secretarul de stat american Hillary Clinton nu va participa la citeva importante reuniuni in Europa, in perioada in care se reface in urma operatiei la cotul fracturat. Interventia chirurgicala la cotul drept al doamnei Clinton a decurs normal, dar la inceputul perioadei de convalescenta, secretarul de stat nu se va deplasa in strainatate. Dna Clinton urma sa calatoreasca la Trieste, in Italia pentru intilnirea ministrilor de externe din tarile membre in Grupul G 8 al democratiilor cu nivelele cele mai ridicate de dezvoltare, la care se adauga Rusia.

Apoi, Hillary Clinton urma sa se deplaseze pe insula Corfu, din Grecia, pentru reuniunea Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa si o intilnire cu omologul sau rus, Sergei Lavrov pe fondul reuniunii NATO-Rusia.

La reuniunea G8, Statele Unite vor fi reprezentate de sub-secretarul de stat, William Burns. La Trieste se va afla si reprezentantul special in Afganistan si Pakistan, Richard Holbrooke. La aceasi reuniune se va deplasa si reprezentantul american in Orientul Mijlociu, George Mitchell, care urmeaza sa discute despre procesul de pace israelo-palestinian si sa participe la intilnirea mediatorilor internationali—Uniunea Europeana, Rusia, Natiunile Unite si Statele Unite.

Adjunctul secretarului de stat, Jim Steinberg o va inlocui pe Hillary Clinton in Corfu, pentru reuniunile OSCE si a grupului de lucru NATO-Rusia, prima dupa conflictul din Georgia de anul trecut. Rusia s-a retras de de la intilnirea cu NATO programata in luna mai din cauza ca Alianta Atlantica a expulzat doi diplomati rusi implicati intr-un scandal de spionaj. NATO anuntase ca o alta intilnire e greu de organizat pentru ca ministrii de externe Clinton si Lavrov au un program foarte incarcat. Acum, in ciuda absentei dnei Clinton, partile continua sa pregateasca reuniunea.
XS
SM
MD
LG