Linkuri accesibilitate

Voronin, neprihănirea politică și Moscova


O revistă a presei

Constantin Tanase constata in Timpul ca tema principala a interviului acordat de Vladimir Voronin pentru agenta rusa de stiri a fost tocmai … opozitia din Moldova. Si, mai face directorul de la Timpul un exercitiu de imaginatie, zicand ca vrea sa afle cum ar reactiona Voronin dacă liderii Opoziţiei ar acorda interviuri unor mass-media din România în care ar pune la îndoială neprihănirea politică a primelor persoane din stat. Iar putin mai incolo, Constantin Tanase scrie ca-i este rusine si chiar frica de presedintele in exercitiu al Republicii Moldova.

Tot in contextul vizitei lui Voronin la Moscova, acelasi Timpul se intreaba daca “Se vinde Moldova?”.

Presa rusa, in asteptarea lui Voronin, il citeaza copios pe seful statului Republica Moldova. Gazeta.Ru, unul dintre cele mai vizitate portaluri de stiri de exemplu, a scos din context, pentru titlu, fraza in care Vladimir Voronin anunta o catastrofa geopolitica pe care ar provoca-o opozitia moldoveneasca in regiune. Iar presa de le Bucuresti constata pe sleau ca “Voronin acuza pe toata lumea”. Acesta e un titlu din Ziua. Tot Ziua noteaza, din interviul lui Vladimir Voronin pentru agentiile de presa de la Moscova, ca Moldova ar fi marfa buna si ieftina e cumparat pentru Rusia. Gardianul vorbeste despre “Ruleta Ruseasca la Chisinau”, iar Cotidianul noteaza ca, potrivit presedintelui de la Chisinau, Moldova ar putea ajunge integrata in Romania peste 20 de ani!

Intr-un context putin diferit, presa ruseasca publica rezultatele unui sondaj, din care reiese ca rusii ii trateaza pe moldoveni de prieteni. Spre deosebire de georgieni sau evrei bunaoara, care in topul fobiilor rusesti primeaza …
XS
SM
MD
LG