Linkuri accesibilitate

Stare tensionată la Teheran după ameninţarea proferată de ayatolahul Khamenei


Nu se ştie dacă astazi la Teheran şi în alte localităţi iraniene oamenii vor mai ieşi pe străzi, pentru a participa la noi proteste împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale din 12 iunie. Se aşteaptă o declaraţie a lui Mir Hossein Musavi, unul din candidaţii opoziţiei în alegerile prezidentiale trecute.

Un consilier al altui candidat al opozitiei, Mehdi Karrubi, a anunţat că mitingul de astăzi, planificat la Teheran la ora 14 30, va avea loc.

Ieri Ayatolahul Khamenei, cea mai importantă personalitate a regimului teocratic iranian. a spus că, dacă protestele vor continua, răspunderea pentru urmări va fi a celor care i-au îndemnat la proteste. Ayatolahul Khamenei a adăugat că rezultatul alegerilor a fost corect şi că preşedintele Ahmadinejad este preşedintele legitim al Iranului, pentru ca sistemul republicii islamice nu permite frauda.

Consiliul Gardienilor, cel mai important for legislativ religios iranian, se întruneşte într-o sesiune extraordinară pentru a discuta acuzele de fraudare a alegerilor prezidenţiale din 12 iunie aduse de cei 3 candidaţi declarati înfrînţi.
XS
SM
MD
LG