Linkuri accesibilitate

Primul avion rusesc de cursă medie din epoca post-sovietică

Un spectacol mai trist decât de obicei. Aşa ar putea fi caracterizată noua ediţie a show-ului aviatic de la Paris, care s-a deschis ieri. Peste 2000 de firme din 48 de ţări şi-au adus produsele la târgul sau show-ul aviatic de la Paris. La prima vedere, spectacolul nu se deosebeşte prea mult de cele din anii trecuţi.

Dincolo de faţada festivă sunt însă multe probleme. De obicei, târgul aduce constructorilor de avioane şi celoralte firme din acea industrie imensă comenzi în valoare de miliarde de dolari. Anul acesta, însă, tocmai când show-ul împlineşte o sută de ani, nimeni nu mai aruncă cu banii.
Într-un an normal, cei doi giganţi ai transportului de pasageri, americanul Boeing şi europeanul Airbus, primesc cam cinci sute de comenzi. Anul acesta, cele două firme vor fi fericite dacă vor contracta împreună o sută de livrări. În plus, atât Boeing cât şi Airbus au pe liniile de montaj sau gata în hangare avioane în valoare de 800 de milioane de dolari. Ele au fost comandate anii trecuţi, când economia mondială creştea ca din apă, dar acum constructorii ezită să le livreze pentru că se tem că multe companii aeriene nu au bani să le plătească. Potrivit agenţiei Reuters, ar fi vorba de nu mai puţin de 7000 de avioane.

Printre excepţiile de la regulă petrecute totuşi la târgul de la Paris luni, în prima zi, se numără ordinul de 20 de avioane Airbus anunţat de Qatar Airlines.

Asupra evenimentului de la Paris, găzduit ca de obicei de aeroportul Le Bourget, planează de data aceasta şi umbra recentei tragedii a zborului Air France 447, prăbuşit în mijlocul Atlanticului cu 228 de persoane la bord. Cauza dezastrului este încă subiect de speculaţii, dar în mod inevitabil el micşorează încrederea publicului în transportul aerian, într-un moment când acesta este oricum lovit de criza economică.

Una peste alta, este un moment mai puţin bun ca să lansezi noi modele de avioane. Dar constructorul rus Sukhoi, cunoscut mai ales pentru avioanele de luptă din epoca sovietică, s-a hotărât să facă excepţie. La Paris urma să fie prezentat în premieră un nou aşa-numit „superjet” de cursă medie, făcut să transporte între 75 şi 95 de pasageri. Construit cu investiţii franceze şi italiene, primul avion rusesc din epoca post-sovietică este conceput ca un concurent pentru proiecte occidentale asemănătoare, de pildă Boeing 787 „Dreamliner”, al cărui zbor inaugural ar urma să aibă loc abia după târgul de la Paris.

O altă premieră o furnizează aviaţia militară: cel mai nou şi mai avansat model al constructorului american Lokheed Martin, F-22, va zbura pentru prima dată în Franţa.
XS
SM
MD
LG