Linkuri accesibilitate

Deputații comuniști au votat modificările legii electorale


Vlad Filat: Sper că politiștii, pădurarii, procurorii, nu-și vor continua activitatea în calitate de agenți electorali ai comuniștilor

In ultima ședință a Parlamentului de la Chișinău, deputații comuniști au votat modificările propuse la Codul Electoral, ce scad pragul electoral la 5% și validează alegerile cu participarea doar a unei treimi din electorat.

Potrivit site-ul Știrea Zilei, liderul PLDM din Moldova, Vlad Filat a declarat cu acest prilej: „Modificările electorale sunt de formă, ce vor asigura condiții pentru ca PCRM să aibă în viitorul Parlament un subiect constructiv, cum a avut în legislatura trecută. Sper că politiștii, pădurarii, procurorii, nu-și vor continua activitatea în calitate de agenți electorali ai comuniștilor. Doresc să nu avem marea onoare ca la întîlnirile noastre cu alegătorii să fie polițiștii, angajați SIS”.

Vladimir Țurcan, vice-președintele Parlamentului a spus, citat de același site că: „Data alegerilor rămîne la discreția președintelui țării”, adăugînd „Acum rămâne ca domnul preşedinte să decidă când va fi semnat decretul cu privire la dizolvarea parlamentului. El poate fi semnat chiar acum, pentru că deja există avizul Curţii Constituţionale”. Potrivit lui Țurcan, alegerile este probabil să se desfășoare la sfîrșitul lunii iulie.
Previous Next

XS
SM
MD
LG