Linkuri accesibilitate

Ce gîndesc șoferii despre noile amenzi?


Sunt aproape două săptămîni de cînd a intrat în vigoare noul Cod al Contravenţiilor administrative, document care prevede amenzi destul de usturătoare pentru tot felul de încălcări. Printre acestea şi cele de circulaţie despre care vom vorbi în emisiunea de astăzi.

În două săptămîni, deci, agenţii de circulaţie, au reuşit să amendeze zeci de şoferi pentru diverse încălcări şi tot în două săptămînii mulţi şoferi au învăţat să fie mai disciplinaţi în trafic. Şoferii ştiu deja că dacă vor vorbi la telefon în timp ce conduc, nu vor purta centura de siguranţă sau vehiculul lor nu va avea revizie tehnică – vor fi nevoiţi să plătească o amendă de 400 de lei.

Dacă au depăşit viteza, nu au respectat culorile semaforului sau nu au acordat prioritate – vor fi pedepsiţi cu cel puţin 600 şi cel mult o mie de lei.
Cele mai mari amenzi se cifrează la trei mii de lei, adică aproape patru salarii minime pe economie, fiind aplicate pentru conducerea maşinii de către cineva privat de acest drept sau încredinţarea acesteia unei persoane aflată în stare de ebrietate.

Pe lângă amenzi, şoferii se pot alege acum mult mai uşor şi cu suspendarea permisului. Asta dacă vor acumula timp de jumătate de an 15 puncte de penalizare în registrele poliţiei rutiere. Acestea urmează să fie date odată cu amenzile. Pentru conducerea în stare de ebrietate, şoferii riscă să fie eliminaţi din trafic pe un termen de trei ani.

Modificările au fost aşteptate de mult de agenţii de circulaţie, ne-a spus şeful poliţiei rutiere, Grigore Guzun, care crede că odată cu intrarea lor în vigoare, oamenii legii vor fi mai de temut pentru participanţii la traffic.

Ce spun şoferii despre noile amenzi?

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG