Linkuri accesibilitate

Fostul speaker Marian Lupu părăseşte Partidul Comuniştilor


La şedinţa de astăzi a parlamentului, fostul spicher comunist Marian Lupu a anunţat că pleacă din Partidul Comuniştilor şi din fracţiunea lui parlamentară.
Lupu a explicat că nu poate influenţa deciziile PCRM, cu unele din care nu este de acord, şi nu vrea să fie parte dintr-o campanie electorală care divizează aşa de mult societatea. Marian Lupu a spus că nu va pleca din politică, dar nu a făcut alte precizări.

În ultima vreme în presă au apărut speculaţii că Lupu ar putea activa într-un partid centrist, care să coopereze până la urmă cu comuniştii.

Intrebat daca plecarea lui Marian Lupu constituie o pierdere importanta pentru PCRM, deputatul Marc Tcaciuc, seful Centrului CC al PCRM, a declarat in exclusivitate pentru Europa Libera ca plecarea este o pierdere pentru comunisti, dar in acelasi timp este si o pierdere pentru insusi Marian Lupu. “El nu va dobindi nicaieri o echipa la fel de unita, disciplinata si capabila ca acea din care a facut parte”, a spus fostul consilier al presedintelui Voronin.
XS
SM
MD
LG