Linkuri accesibilitate

Preşedintele CC se aşteaptă ca alegerile anticipate să aibă loc în jur de 1 august


Preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere se aşteaptă ca alegerile anticipate să aibe loc în jur de 1 august. Într-un interviu publicat pe pagina de internet a agenţiei RIA Novosti, Pulbere precizează că mâine, după votararea noului guvern, preşedintele parlamentului Vladimir Voronin va cere dizolvarea parlamentului.

Campania electorala pentru alegerile anticipate va dura 45 de zile. Pentru validarea votului, participarea electoratului trebuie să fie de 50% plus 1. Judecătorul Dumitru Pulbere este însă sceptic, arătând că vara s-ar putea ca pragul să nu fie atins. În acest caz, votul este reluat după 14 zile, fiind validat cu o prezenţă de numai 1/3 din electorat.

Referindu-se la legalitatea aflării preşedintelui Vladimir Voronin în functia de şef al statului în exercitiu si presedinte al Parlamentului, preşedintele Curţii Constituţionale a declarat: “teoretic împuternicirile sefului statului au expirat la 7 aprilie, dar el îsi va îndeplini atributiile pâna la alegerea unui nou presedinte al tarii”.
XS
SM
MD
LG