Linkuri accesibilitate

Războiul comuniștilor cu opoziția


Presa de luni

Timpul, pentru care doua scrutine sunt importante. Cel pentru Parlamentul European, care tocmai s-a consumat, si cel pentru anticipate, pentru Parlamentul Republicii Moldova, care urmeaza inca sa aflam cand se va produce.

Pana atunci, insa, militand “Pentru alegeri parlamentare corecte”, Timpul anunta ca atat Comisia Electorala Centrala, cat si opozitia propun modificarea Codului Electoral. Si, de asemenea, intocmirea unor liste electorale noi. Si asta in timp ce, Curtea Constitutionala, asa cum scrie Timpul, nu ofera raspuns la intrebari evidente: “este sau nu Vladimir Voronin un impostor?”. Iar Constantin Tanase, in editorialul sau de astazi, bate alarma: “Comunistii pun opozitia la zid”. “Comuniştii au pornit în alegerile anticipate nu cu programe electorale economice, sociale şi politice, ci cu un program de lichidare a Opoziţiei, declarându-i acesteia un război total, sângeros şi necruţător, pe toate fronturile. Propaganda comunistă induce electoratului falsul că în actuala campanie electorală nu va mai fi vorba despre o confruntare politică dintre partide diferite cu doctrine diferite, ci de o luptă pe viaţă şi pe moarte între „forţele sănătoase statale” şi „forţele criminale antistatale”, sugerându-se astfel că lichidarea Opoziţiei e o chestiune de morală, onoare şi patriotism”.

De ce alegerile anticipate sunt necesare? puteti afla dintr-un comentariu semnat azi, tot in Timpul, de Alex Oprunenco.

Si, cu referinta la alegerile pentru Parlamentul Europenean, mai scrie Timpul ca oamenii n-ar fi iesit la votare de teama unor persecutii.

Presa din Romania, Ziua bunaoara, anunta tocmai ca la doua din cele patru sectii de vot deschise la Chisinau, s-a inregistrat cea mai inalta prezenta la vot din strainate.

In alt context, Jurnalul National citeaza presa moldoveana ca sa-si informeze cititorii ca Vladimir Voronin cumuleaza in prezent cele mai mari doua salarii din Republica Moldova, beneficiind si de o pensie de demnitar public echivalenta cu cel putin 75 la suta din salariu.

Iar de cealalta parte, Komsomolskaya Pravda, speculand pe seama viitoarelor alegeri parlamentare din Moldova, lanseaza propria versiune – zice ca alegerile in Moldova s-ar putea intampla sa fie pe 1 august.
XS
SM
MD
LG