Linkuri accesibilitate

3 pînă la 4 milioane de euro, prețul „votului de aur”

Ziarele romanesti continua sa inregistreze informatii si reactii la esecul celei de-a treia incercari a comunistilor de a alege un presedinte pentru republica Moldova. Toate stirile anunta iminente alegeri anticipate. Presa tiparita de azi a furnizat insa amanunte despre incercarile comunistilor de a negocia cu partidele de opozitie deblocarea scrutinului. Moneda de schimb – se arata in Cotidianul, dar nu numai – posturi in viitorul guvern pentru reprezentanti ai opozitiei.

Tot astazi a aparut in presa de la Bucuresti si prima concluzie a comisiei care trebuia sa investigheze ipoteza unei implicari a Romnaiei in revoltele din 7 aprilie, de la Chisinau. Vladimir Turcan, prim vicepresedinte al Parlamentului si presedintele comisiei, este citat via Jurnalul de Chisinau cu afirmatia ca pana acum nu s-a descoperit nimic concludent care sa confirme acuzatiilor formulate in repetate randuri de Vladimir Voronin.

Ziarul Adevarul scrie ca Serafim Urechean, liderul Aliantei Moldova Noastra, a plecat la Moscova pentru a participa la ziua de nastere a unui prieten, dar si pentru a scapa de presiunile interne. El a dat asigurari ca Alianta Moldova Noastra se pregateste de alegeri anticipate – un alt mod de a spune ca in jurul sau s-au facut speculatii fara temei: ca ar putea fi candidat la postul de sef al statului, cu sustinerea comunistilor.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG