Linkuri accesibilitate

Redeschiderea oficială a Castelului Bran


Arhiducele Dominic de Habsburg şi surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer, proprietarii Castelului Bran, au redeschis oficial, monumentul istoric, în prezenţa prefectului Braşovului, Ioan Gonţea, şi a primarului Branului, Ioan Hermenean.
Dominic de Habsburg a declarat, potrivit Mediafax, că speră ca cei care vor vizita castelul să simtă prezenţa Reginei Maria şi a Principesei Ileana la fel cum o simte el. Totodată, a spus că speră să reuşească să atragă cât mai mulţi investitori în zona Branului şi să nu îi dezamăgească pe turişti şi pe locuitorii acestei zone.

După ce Ministerul Cultirii şi Cultelor a retras majoritatea obiectelor din Castelul Bran, acestea au fost înlocuite cu obiecte şi mobilier care au aparţinut familiei de Habsburg, printre cele mai preţioase fiind Coroana, sceptrul şi un pumnal de argint care au aparţinut Regelui Ferdinand, o fotografie-portret a Principesei Ileana cu semnătura acesteia, un acoperământ al patului Reginei Maria, precum şi câteva piese de mobilier, precum şi o carte de oaspeţi care a aparţinut Reginei Maria şi care prezintă istoria completă a vizitatorilor de seamă ce s-au oprit la Bran.
XS
SM
MD
LG