Linkuri accesibilitate

Majorarea impozitelor și amenzilor soluție a crizei financiare ?

Am vorbit într-o tabletă anterioară despre cîţiva gastarbeiteri care s-au întors recent din Rusia şi nu ştiu ce să facă în satul lor din raionul Soroca. Ei bine, unul dintre aceştia a încercat săptămîna trecută marea cu degetul: a plecat din nou la Moscova şi s-a întors peste trei zile plin de amărăciune. Nimeni nu-i mai oferă un loc de muncă în capitala Rusiei.

Statisticile au şi consemnat deja subţierea fluxului de bani care vine din străinătate. Aşa stînd lucrurile, “citadela stabilităţii” are nevoie de alţi bani pentru a face faţă asaltului îndelung al crizei financiare. Găselniţa guvernanţilor pare a fi majorarea diferitelor impozite şi amenzi. De pildă, va creşte cu 2% TVA şi cu 8 % impozitul pe venit pentru persoanele juridice. Şi asta în ciuda faptului că impozitele sînt şi aşa foarte mari.

Vor fi amendaţi cu severitate şoferii ageamii, chercheliţi. Pe de o parte, faptul acesta e necesar. Şoselele patriei s-au transformat demult într-un malaxor de vieţi omeneşti. Pe de altă parte, te intrebi: dar nu cumva dincolo de grija afişată pentru integritatea noastră corporală se întrezăreşte dorinţa arzătoare de a umple rapid bugetul?

Am scris anterior şi despre amenzile pe care vor trebui să le înfrunte cei care nu-şi plătesc întreţinerea timp de 6 luni. Acum nu mai contează că nu poţi să plăteşti la timp facturile. În condiţiile actuale, vor fi o sumedenie de rău-platnici care vor fi obligaţi să umple bugetul ţării. Dar şi furnizorii de servicii pot fi daţi acum în judecată, dacă te lasă nemotivat fără apă, lumină sau gaze naturale. Luînd în considerare relaţiile nu prea armonioase dintre furnizori şi consumatori, se poate anticipa un adevărat război în instanţele de judecată, de pe urma căruia va avea de cîştigat ceva şi bugetul de stat.

Aşa că simplii muritori nu trebuie să aibă temeri în ceea ce priveşte puternicia oazei stabilităţii. Aceasta va rezista, fără îndoială. Mai greu le va fi simplilor muritori.
XS
SM
MD
LG