Linkuri accesibilitate

LO'JO - o reflectare muzicala a Franței moderne


Criticii muzicali spun despre grupul francez LO’JO ca este o reflectare muzicala a Frantei moderne. Asta se refera la eclectismul muzicii acestui grup, care îmbina sansoneta franceza, cu ritmuri nord si vest africane, sau cu sonoritati care amintesc ascultorului de Kletzemer sau de muzica tiganeasca, asa cum se întîmpla în piesa, “Dobosz”, de pe al doilea album al grupului LO’JO, intitulat “Boheme De Cristal”.

Un cronicar muzical de la Amazon.com spune despre cîntaretul si compozitorul Denis Pean ca are vocea si charisma lunecoase ale lui Serge Gainsbourg, dar el este doar o parte din magia muzicii LO’JO. O magie la care contribuie si vocile celor doua surori algeriene Nadia si Yamina Nid El Nurid, vioara lui Richard Bourreau sau suflatorii din Gangbe Brass Band din Mali, care, în ciuda provenientei lor africane, dau accentul caraibian al cîntecului intitulat “Senor Calice”.

Înfiintat în 1982 într-un sat de pe Valea Loarei, LO’JO este un remarcabil grup de concert, pentru care a cînta pe o scena este doar pretextul pentru un spectacol la care participa artisti plastici si dansatori. Unul din aceste spectacole este cel intitulat “Decrocher la Lune” (A scoate luna din cui) realizat în colaborare cu trupa de teatru stradal Jo Bithume Company.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG