Linkuri accesibilitate

Un deputat rus critică poziția României față de R. Moldova


Intr-o declaratie pentru agentia rusa de ştiri MATERIK, citată de site-ul internet Hotnews.ro, Serghei Markov directorul institutului pentru studii politice de la Moscova, membru in Duma de stat si in recent infiinţata comisie prezidenţiala impotriva eforturilor de a falsifica istoria şi de a dauna intereselor Rusiei, a reacţionat faţă de recentele declaratii ale preşedintelui Romaniei, Traian Băsescu în legatură cu nesemnarea de către Bucuresti a tratatului de frontieră cu Republica Moldova.

Serghei Markov a acuzat Romania la fel ca si comunicatul de marti al guvernului Moldovei, că „nu îşi ascunde dorinţa de anexare a Moldovei, iar opozitia moldovenească, susţinută de conducerea Romaniei, a adoptat o pozitie fermă, intransigentă cu scopul de a genera o noua escaladare a crizei politice. Opozitia din Moldova, mai spune fostul consilier al lui Vladimir Putin, nu face un secret din ideea anexării Moldovei la Romania”. Serghei Markov caracterizează declaraţia preşedintelui Romaniei drept „o ruşine pentru Uniunea Europeană” şi cere Uniunii Europene sancţiuni economice împotriva Romaniei.

Intr-o declaraţie facuta in exclusivitate Europei Libere, ministrul moldovean de externe Andrei Stratan a spus că Moldova va cere si ea explicaţii Uniunii Europene faţă de recentele declaratii ale preşedintelui de la Bucuresti.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG