Linkuri accesibilitate

Geneva: o nouă rundă a convorbirilor ruso-georgiene, cu participarea separatiştilor abhazi şi osetini


Reprezentantul special al Uniunii Europene pentru criza georgiana, Pierre Morel a anuntat la Geneva ca reprezentanti ai Georgiei si ai Rusiei se vor intilni din nou la 1 iulie, după convorbirile lor de astazi care au durat 3 ore şi jumatate.

Initial reprezentanţii regiunii separatiste Abhazia au anuntat ca nu vor participa la convorbirile de la Geneva, acuzind vicii de procedura. Dupa ce au absentat ieri de la convorbiri, atit reprezentantii Abhaziei cit si cei ai Osetiei de Sud au aparut astazi la Geneva, insotind delegatia rusa.

Intr-un interviu in exclusivitate cu serviciul georgian al postului nostru de radio, fostul reprezentat al Uniunii Europene la Tbilisi, Denis Corboy a declarat că ar avea indicii că Rusia ar pregăti, pentru această vară , o nouă ofensivă militară împotriva Georgiei. Fostul diplomat a declarat Europei Libere că efectivele militare ruse desfăşurate în cele doua regiuni separatiste ale Georgiei ar fi fost întărite cu echipamente militare care nu sint specifice operaţiunilor de menţinere a păcii.

OSCE a salutat, într-un comunicat, progresele facute la convorbirile de la Geneva de astazi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG