Linkuri accesibilitate

Povestea coletelor deteriorate


...marii guvernanți primesc tot colete găurite ?

Ani de zile primesc colete deteriorate din străinătate. Am mai primit unul deunăzi, însoţit de această dată de o explicaţie a Î. S. Poşta Moldovei:
“Stimate destinatar, Noi regretăm profund faptul că trimiterea poştală a fost deteriorată în procesul transportării. Într-adevăr, poşta dvs. are pentru noi o importanţă majoră şi noi facem tot posibilul ca fiecare trimitere să ajungă la destinatar rapid şi într-o stare bună. Cu regret, în pofida eforturilor depuse, uneori se întîmplă astfel de situaţii din motive tehnologice. Vă mulţumim pentru înţelegere şi cerem scuze pentru deteriorarea amabalajului trimiterilor poştale şi neplăcerile pe care vi le-am produs neintenţionat”.

Mărturisesc că explicaţia aceasta, în loc să mă liniştească, m-a nedumerit şi m-a supărat. Păi, cîtă înţelegere mai pot să am dacă primesc colete găurite deja vreo 13 ani? Şi ce motive “tehnologice” neprevăzute o fi acelea care fac ca plicul primit să fie tăiat la colţ cu foarfecele?
Povestea asta lungă cu colete găurite-rupte-desfăcute începe să mă plictisească. Culmea ciudăţeniei a fost o revistă pe care am primit-o învelită în plicul rupt în care ea trebuia să se afle.

Cînd ţi se întîmplă asemenea “neplăceri”, îţi trec prin minte tot felul de gînduri năstruşnice. Te întrebi, bunăoară, dacă nu cumva cineva îţi “monitorizează” corespondenţa. Dar să presupunem că la mijloc e grija pentru cetăţean, e teama ca plicul să nu conţină vreun antrax ucigaş. De ce atunci respectabila întreprindere de stat nu ne spune pe şleau: da, ne uităm în coletele voastre, căci vrem să protejăm ţara de boli?

Aşa sau altfel, sînt curios să ştiu: dar marii guvernanţi tot primesc colete găurite sau tăiate la colţ cu foarfecele?

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG