Linkuri accesibilitate

Apel al președintelui Rusiei adresat NATO


Preşedintele Rusiei, Dmitry Medvedev şi-a exprimat astazi din nou îngrijorarea în legatură cu extinderea Aliantei Nord Atlantice în apropierea granitelor Rusiei si a cerut NATO sa revina la bunele relatii pe care le-a avut cu Moscova in 2002, adica dupa acordul de infiintare a consiliului Rusia-Nato.

Declaratia a fost facuta dupa intrevederea pe care a avut-o la Barviha cu premierul Italiei Silvio Berlusconi. Acesta şi-a afirmat speranta ca acest lucru se va intimpla. La aceiasi conferinta de presa presedintele Rusiei a spus ca la reuniunea viitoare a tarilor din grupul celor 8, adica cele 7 tari puternic industrializate si Rusia, va propune ca rubla sa devina şi ea o valuta a rezervei naţionale şi sa fie creata o noua valuta universala pentru rezerva mondiala.

Urmatoarea reuniune a grupului va avea loc in Italia. Premierul de la Roma a spus ca in opinia sa actuala criza financiara globala se apropie de sfirsit. Berlusconi s-a intilnit vineri cu omologul sau rus şi a participat la semnarea acordurilor energetice intre compania de stat rusa Gazprom si companii din Italia, Grecia, Bulgaria si Serbia pentru construirea coridorului energetic South Stream. Acesta ar ocoli Ucraina si ar fi o varianta a coridorului Nabucco, susţinut de Statele Unite si Uniunea Europeana şi care ar evita ca gazele naturale din regiunea Marii Caspice sa tranziteze Rusia catre pieţele europene.
XS
SM
MD
LG