Linkuri accesibilitate

Presa de marți


„Republica fricii” și buletine de identitate pentru nou născuți

In Timpul se scrie că nici şeful firmei care reconstruieşte parterul Preşedinţiei nu ştie pentru ce va cheltui 250 mln. Lei. Clădirea Parlamentului şi parterul Preşedinţiei vor fi reconstruite cu jumătate de miliard de lei, după ce, anterior, se anunţase suma de 300 mln., apoi de 700 mln. Ascunzând o afacere dubioasă, directorii firmelor „Consfirm Grup” (care devastează edificiul Parlamentului, ca apoi să-l reconstruiască) şi „Acar Cantarajiu” (care distruge clădirea Preşedinţiei cu acelaşi scop), se ascund sau se arată foarte deranjaţi de întrebările jurnaliştilor, publica Pavel Păduraru in ziarul „Timpul” .

Tot aici la rubrica „Bună dimineaţa”, Gheorghe Budeanu scrie despre antistataliştii lui Voronin. Autorul considera ca la Chişinău, adevăraţii antistatalişti sunt cei care vor să refacă imperiul rus. Voronin ştie asta, dar înjură moldovenii proeuropeni.

În prezidiul forului Uniuni Teatrale din Moldova n-a fost niciun actor. Dar actorii îşi doresc nu un preşedinte al veteranilor, ci unul al tinerilor. Despre spectacolul de la congresul UNITEM aflati daca cititi articolul semnat de Nicolae Roibu. Citind Timpul mai aflati ca în R. Moldova n-a fost înregistrat niciun caz de gripă de tip nou (H1N1). „Cu toate acestea, trebuie să fim precauţi, căci situaţia e critică, avertizeaza Iurie Pânzaru, directorul Centrului de Medicină Preventivă.

„Republica Fricii”’ asa si-a intitulat comentariu sau Sorina Ştefârţă. Mai ciudat decât faptul că au votat „înapoi comunismul” mi-a părut viteaza cu care oamenii noştri şi-au amintit de loialitatea, docilitatea şi chiar frica absolut necesare într-un regim comunist… Constantin Tănase in editorialul sau cauta raspuns la intrebarea: de ce tac românii?, iar Sergiu Culeac de la Moscova scrie despre atmosferă de nuntă şi costume cu cristale Swarovski de l la „Eurovision-2009”. Si fotbaliştii râbniţeni au acces în premieră în cupele europene, mai titreaza Timpul.

Atribuindu-si postul de presedinte de Parlament, Voronin da de inteles ca doreste sa ramana in prim plan, tot in rolul de prima vioara”. In asa fel transferand centrul de putere de la Presedintie la Parlament, scrie comentatorul Nicolea Negru in editia de azi a Jurnalului de Chisinau.

Mariana Rata publica despre milioanele pentru patriotizare, incercand sa raspunda la intrebarea‚ cui si de ce i-a venit ideea de a da buletine de identitate nou-nascutilor din RM. Ziarista ajunge la concluzia ca buletinele perfectate gratuit nou – nascutilor au drept scop principal cresterea nivelului de patriotism din tara.

Cele mai multe vize, eliberate cetatenilor din Romania sunt vize de tranzit, noteaza intr-un alt articol Svetlana Corobceanu. Editorialistul Petru Bogatu e de parere ca Voronin şterge Moldova de pe hartă . Mai recomandam articolul „Republica Morţilor”, semnat de actorul Mihai Fusu, publicat in Jurnalul de Chisinau.
XS
SM
MD
LG