Linkuri accesibilitate

Ambasadorul francez Pierre Andrieu despre apropierea de Europa (Adevărul.md)


Măsuri de securitate după moartea lui Osama Bin Laden (Jurnal de Chișinău).Cotidianul Adevărul publică un interviu cu ambasadorul francez la Chişinău, Pierre Andrieu, care crede că pentru a se apropia de Europa, R. Moldova trebuie să reformeze Justiţia şi Internele şi să depăşească rămăşiţele unei mentalităţi sovietice. „Unul dintre subiectele sensibile ale Moldovei, dar şi ale capitalelor europene este migraţia,” mai afirmă în acest interviu diplomatul francez şi continuă: „Noi ştim că Moldova nu reprezintă un pericol foarte mare pentru Europa, dar după ultima extindere a Uniunii Europene, opinia publică este puţin obosită de acest subiect şi vrea să facă o pauză”.

Dintr-un top al celor mai scumpe locuinţe din Chişinău elaborat de aceeaşi publicaţie cu ajutorul companiilor imobiliare sau al anunţurilor din ziare şi portaluri imobiliare, putem afla astăzi cum arată cea mai scumpă casă din Chişinău. Ea costă 25 de milioane de lei, se află chiar în preajma Preşedinţiei, pe strada Columna, este cu trei etaje, are o suprafaţă de 520 de metri pătraţi şi teren aferent de aproape 7 ari, piscină, saună, două garaje, subsol, climatizatoare, centrală autonomă, dar şi sistem de securitate bine pus la punct”, notează Adevărul.

www.jurnal.md
scrie că în urma dispoziţiei de alertă emisă ieri de Premierul Vlad Filat după anunţul despre „moartea lui Osama Bin Laden”, măsuri sporite de securitate au fost luate la aeroport, în transportul feroviar şi cel vamal, unde numărul poliţiştilor a fost dublat şi unde se verifică mai minuţios bagajele lăsate fără supraveghere şi persoanele suspecte”.

Agenţia de ştiri „Novîi reghion” notează că în Transnistria, pe 1 mai, au avut loc mitinguri organizate de sindicate cu ocazia „Zilei Internaţionale a Solidarităţii Oamenilor Muncii”. Agenţia mai notează că „la Râbniţa, preşedintele consiliului local al sindicatelor, Viktor Zadorojnîi, a declarat că, „în prezent pe umerii municitorilor a cazut toată greutatea instabilitatea politică şi economică a ţării şi din această cauză viaţa transnistrenilor devine tot mai grea”.

Iar www.unimedia.md afirmă că „partidele politice parlamentare pornesc în lupta electorală cu echipe diverse, în care şi-au făcut loc actuali şi foşti funcţionari publici, actori, profesori, dar şi antreprenori”. Cu toate acestea puţine partide şi-au păstrat pe listele electorale actualii consilieri, majoritatea dintre ei fiind omişi din varii motive”, constată www.unimedia.md.
XS
SM
MD
LG