Linkuri accesibilitate

Militari și tancuri au intervenit duminică împotriva demonstranților în Siria


Activiştii din Siria spun că militarii dotaţi cu tancuri au tras focuri de armă duminică în oraşul Daraa, unul din centrele protestelor împotriva regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad. Tot activiştii spun că sute de oameni au fost arestaţi în Siria, inclusiv la Daraa şi în suburbia Damascului Douma.
Adversarii regimului au lansat chemări la noi proteste în scopul ridicării asediului din cele două localităţi, care durează de o săptămână, dar şi în semn de solidaritate cu demonstraţiile din alte oraşe unde s-a tras în mulţime.
Se relatează că sâmbătă la Daraa au fost ucişi şase civili.
Organizaţiile pentru drepturile omului estimează la peste 580 numărul civililor ucişi de la izbucnirea protestelor la mijlocul lunii martie.
Premierul Marii Britanii, David Cameron, a condamnat ceea ce a anumit „represiunea reprobabilă” din Siria şi a chemat la presiuni internaţionale sporite asupra Damascului. Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni, inclusiv un embargou asupra lirărilor de arme. Între timp, ministrul de externe al Turciei, Ahmet Davidoglu, a avertizat împotriva unei eventuale intervenţii militare străine în Siria.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG