Linkuri accesibilitate

Un interviu cu Viorel Chetraru directorul CCCEC (Timpul)


„Şi-a spălat colegul de partid de abuz în serviciu” (Adevărul).


„Şi-a spălat colegul de partid de abuz în serviciu”, scrie astăzi Adevărul, iar afirmatia se referă la şeful interimar al statului, democratul Marian Lupu, care, aşa cum a aflat publicaţia în urma unei investigaţii efectuate în colaborare cu Centrul de Investigaţii Jurnalistice, ar fi anulat recent printr-un decret o decizie judecătorească care îl inculpa pe Leonid Balan, ex-primar la Păpăuţi, Rezina, el şi lider al organizaţiei raionale a partidului condus de Lupu, el şi unul dintre sponsorii generoşi ai partidului în electorala din noiembrie. Balan a fost condamnat pentru nereguli comise la privatizarea cotelor valorice ale ţăranilor şi nu mai avea dreptul să ocupe funcţii publice, scrie ziarul, dar şeful său de partid i-a semnat graţierea care îi permite din nou să aspire la funcţii înalte, mai adaugă publicaţia.

„Stresul şi sărăcia ne iau vieţile”, „Agricultura Moldovei, la un necesar de trei miliarde de dolari, va primi în acest an doar 250 milioane lei” şi „Valeriu Pasat, fost ministru al apărării şi director SIS a primit un refuz din partea CEDO, la cererea depusă împotriva statului moldovenesc” – sunt cîteva informaţii care pot fi găsite astăzi pe prima pagină din Moldova Suverană.

După interviul de ieri cu Dumitru Stoica, ofiţerul CCCEC împuşcat în cap în timpul unei misiuni de serviciu, Timpul publică astăzi şi un interviu cu şeful acestuia, directorul CCCEC, Viorel Chetraru. Un interviu care sugerează că cel care a împuşcat, Victor Busuioc din satul Tudora, Ştefan Vodă, ar fi protejat de cineva dintre înalţii demnitari. „Noi am scormonit un muşuroi, ceea ce-i doare şi-i deranjează pe toţi,” este citat Viorel Chetraru de ziar.
XS
SM
MD
LG