Linkuri accesibilitate

Parteneriatul Estic semnat la Praga


Benita Ferrero Waldner cere ca evenimentele post-electorale din Moldova să fie investigate în mod transparent

La Praga a avut loc reuniunea Uniunii Europene cu 6 foste republici sovietice, invitate în Parteneriatul Estic: o structură menită să permită adîncirea relaţiilor de cooperare UE cu Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina.

Moldova a fost reprezentată la summit de ministrul de externe Andrei Stratan. Cealaltă ţară care n-a fost reprezentată la nivel de preşedinte a fost Belarus.

Simultan cu summitul, la Praga a avut loc o acţiune de protest organizată de tineri moldoveni şi belaruşi. Ei au cerut Uniunii Europene să facă presiuni asupra autorităţilor de la Chişinău şi Minsk pentru a determina respectarea drepturilor omului în cele două ţări.

Adresîndu-se demonstranţilor, gazda summitului, premierul ceh Topolanek a declarat că Parteneriatul Estic are, între altele, ca obiectiv impunerea respectării drepturilor omului în ţările membre.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG