Linkuri accesibilitate

Cheltuieli misterioase


Confidențialele cheltuieli ale cinovnicilor autohtoni

Aflu că Ministerul Finanţelor a repartizat în martie curent, din Fondul de Rezervă al Guvernului, 11 milioane de lei cu titlu confidenţial. Partea leului din această sumă şi anume 7 miloane de lei i-a revenit Aparatului Guvernului.

Cum concret au fost folosiţi aceşti bani contribuabilii nu vor afla niciodată, pentru că avem de-a face cu un secret de stat. Dar, fireşte, nu trebuie să fim copleşiţi de nelinişte. Avem toată încrederea că statul îi foloseşte cu multă chibzuinţă. Nu poate exista nici o îndoială în acest sens.

Aceste cheltuieli confidenţiale, misterioase, au drept scop, dacă înţeleg eu bine, întărirea securităţii statului, apărarea intereselor statului moldovenesc. Altfel spus, maşinăria statală îi foloseşte pentru a putea funcţiona mai eficient. Adică, cheltuind în taină aceşti bani, statul tot la binele contribuabililor se gîndeşte.

Nu pot însă să scap de o uşoară nedumerire. Păi, de ce statul, care a luat în martie 11 milioane lei pentru a se întări, a fost atît de anemic, flasc, molîu, în ziua de 7 aprilie? Cum se face că maşinăria, care foloseşte în secret 11 milioane lei într-o lună, nu e capabilă să apere peste cîteva zile clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei?

Poate o fi suma asta mică? Poate statul trebuie să ia lunar din Fondul de Rezervă, cu titlu confidenţial, vreo 100 de milioane? S-ar putea să fie asta soluţia. Şi vom avea atunci un stat-minune, şi mai viguros şi grijuliu, care va putea să se apere şi să ne apere oricînd. Iar cheltuirea banilor în taină, repet, nu poate ridica nici un semn de întrebare, pentru că - nu-i aşa? - avem toată încrederea în corectitudinea cinovnicilor autohtoni!

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG