Linkuri accesibilitate

Un ministru ucrainean în stare de ebrietate


Iuri Luțenko, ministrul de interne, beat și violent

"Un ministru în stare de ebrietate împiedicat să-şi continue zborul". Aşa-şi titra miercuri dimineaţa o agenţie de presă o depeşă în care se relata despre un incident incredibil de pe aeroportul internaţional din Frankfurt pe Main, în Germania. Ştirea a fost preluată şi de alte agenţii de presă care citau un articol publicat în ziarul german de mare tiraj „Bild“. Deşi autorităţile germane au încercat să muşamalizeze incidentul, reporterul de la ziarul „Bild“ a aflat că ministrul ucrainian de interne Iuri Luţenco a sosit la Frankfurt în cursul zilei de marţi cu un avion care a plecat din Kiev.

Luţenco era însoţit de fiul său, în vîrstă de 19 ani. Cei doi au făcut escala la Frankfurt pentru a aştepta o cursă Lufthansa spre Seul, din Coreea de Sud. Amîndoi erau într-o stare de ebrietate avansată. Căpitanul echipajului german a refuzat să-i primească pe cei doi la bordul avionului. Iuri Luţenco s-a înfuriat şi a agresat echipajul.

Potrivit ziarului german, Luţenco a aruncat asupra personalului de pe aeroport nişte telefoane mobile. Apoi a început să înjure şi să-i agreseze pe cei care încercau să-l liniştească. Deoarece nu se putea discuta cu Luţenco şi cu fiul său, a fost alertată poliţia care a intervenit imediat. Ceea ce a urmat a fost mai decît o simplă altercaţie între poliţiştii germani şi ministrul ucrainian de interne. În cele din urmă ministrul a fost imobilizat. Fiul său s-a comportat şi mai violent, scrie ziarul, aşa că acesta a fost încătuşat.

Cei doi au fost duşi apoi într-o celulă a poliţiei. Ministrul a scăpat unui control medical, deoarece a făcut uz de paşaportul său diplomatic. Luţenco junior, în schimb, nu s-a putut sustrage controlului. Spre miezul nopţii a sosit la aeroport şeful poliţiei din landul Hessa. Pentru a aplana situaţia şi pentru a evita complicaţii diplomatice, s-a renunţat în cele din urmă, să se facă un denunţ penal contra ministrului.
XS
SM
MD
LG