Linkuri accesibilitate

"Exemplu elocvent de dictatură şi uzurpare a puterii în stat"

Potrivit liderilor celor trei partide parlamentare de opozitie felul in care s-a desfasurat prima sedinta a Parlamentului, este un exemplu elocvent de dictatura si uzurpare a puterii in stat.

Serafim Urechean, presedintele Aliantei Moldova Noastra: „Ceea ce s-a intamplat este non-sens. Daca vom continua tot asa, atunci vom ajunge „dincolo de Europa”. Am impresia ca astfel comunistii vor sa gaseasca al 61-lea mandat. Este ridicol. Activitatea lor va esua”.

Vlad Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Modova: „Sunt dezamagit de aceasta prima sedinta. Consider ca Ivan Calin si-a depasit atributiile prin aprecierile facute in cadrul raportului sau. Ceea ce tine de Partidul Comunistilor, am convingerea ca in randul lor nu exista o unitate, astfel ei vor sa continue negocierile”.

Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal: „Actiunile comunistilor reprezinta uzurparea puterii. Este un exemplu de dictatura. Noi vom merge pe o pozitie corecta si, la sigur, nu vom acorda acel vot. Cu referire la faptul ca mi s-a refuzat dreptul la replica este o incalcare a regulamentului. Eu am vrut sa-mi expun parerea, fiindca dicursul lui Ivan Calin a fost unul politic si cu multe insinuari. De fapt, trebuia sa se ofere posibilitatea tuturor sa tina cate un discurs, fiindca suntem alesii poporului”.

Potrivit liderilor din opozitia parlamentara, faptul ca deputatii comunisti au renuntat la ideea de a alege la sedinta de astazi, presedintele Parlamentului si organele de conducere ale Legislativului, demonstreaza ca in interiorul Partidului Comunistilor situatia nu e chiar atat de buna.
XS
SM
MD
LG